To Fabc Intro.


HET LICHAAM-GEEST PROBLEEM IS:
Aan de ene (lichaam) kant, heb je je hersenen die kunnen worden gezien als een machine. Aan de andere (geest) kant, ben je een persoonlijkheid, met je eigen persoonlijke ideeŽn en gevoelens.
Produceren je hersenen je persoonlijkheid? Of is er een onafhankelijke psychologische Jij, die zijn hersens gebruikt?

Print OplossingLichaamGeestProbleem.gif


JE PERSOONLIJKHEID
Je hersenen en zintuigen hebben een eigen persoonlijke vorm, en dat is je persoonlijkheid. Je ziet je eigen vorm passen bij vormen om je heen, en dat is je bewustzijn.


HET GOLF-DEELTJE DUALISME
De natuurkunde kent ook een soort lichaam-geest probleem, dat dan het golf-deeltje dualisme wordt genoemd. Een elektron bijvoorbeeld is vaak een deeltje, een klein dingetje dus, maar kan ook een golf zijn. Hoe kan dat?
Misschien is een elektron alleen deeltje-achtig in relatie tot een proton, maar golf-achtig voor andere elektronen. Een proton is dan alleen deeltje-achtig in relatie tot een elektron, maar golf-achtig voor andere protonen.
Een elektron heeft dan een innerlijk deeltjes-karakter maar een uiterlijk golf-karakter, terwijl een proton een uiterlijk deeltjes-karakter heeft maar een innerlijk golf-karakter.

Kijk ook even naar dit Krachten model:
Krachten.

De sterke kernkracht 'wil' het proton weer nul maken, terwijl het veld van licht naar de oneindigheid is gericht. Elektra echter houdt proton en elektron bij elkaar, dus in leven.
In elk geval denk ik dat proton en elektron samen moeten worden begrepen, dus als de proton-Elektra-elektron drie-eenheid.

Sterke kern kracht Licht
Binnen ruimte E
L
E
K
T
R
A
Buiten ruimte
Zwakke kern kracht Zwaarte kracht

Zwakke kernkracht, positief Elektra en Licht hebben dezelfde richting, terwijl zwaartekracht, negatief Elektra en sterke kernkracht dezelfde tegengestelde richting hebben.


POLITIEK
Mijn doel was altijd politiek, een betere wereld, meer eerlijkheid. Maar mensen moeten eerst zichzelf begrijpen, om eerlijk te zijn.
Politiek moet gebaseerd zijn op filosofie, filosofie gebaseerd in fysica. Alleen feiten tellen!
En onthou dit kind! Leven duurt maar een momentje, plotseling ben je oud. Wees altijd eerlijk! Doe de dingen die je wilt doen. Wees niet bang!
Ik ben nu 60, en schaam me een beetje voor de wereld die 'wij' je aanbieden, kind. Maar je mag me alleen iets verwijten, als jij het zelf beter doet!
Ik ben blij dat ik deze website heb gemaakt. Wat beters had ik anders kunnen doen?


TAAL
Tot slot nog enkele woorden over taal. De vorm-werking-vorm drie-eenheid structuur van de werkelijkheid, is de naamwoord-werkwoord-naamwoord structuur van de taal.
We gebruiken naamwoorden voor de vormen, werkwoorden voor de werkingen, en dan krijg je:
Ik zit op stoel.
Mijn vingers tikken toetsen.
Beeldscherm toont tekst.
Ik upload tekst.
Ik sluit computer.
U leest tekst.
U begrijpt begrijpen.
Zelfs in woorden als boom, vogel, fiets, vorm, werk enzo, zie je die vorm-werking-vorm structuur terug, omdat immers de open klanken van de klinkers (a e i o u) worden omvat door de meer gesloten klanken van medeklinkers.

Jan Helderman, 9-6-9

Naar Oude IntroPagina

sun.