CV

Ik ben geboren op 12-2-1949 in een groot katholiek tuindersgezin in het Westland, als oudste zoon.
Na de lagere school voltooide ik de hbs-B opleiding te Delft, bij de paters.
Daarna wilde ik ingenieur worden aan de TH Delft, maar het werd Fiscaal Recht te Leiden omdat ik dan tijdens mijn studie al een salarisje kreeg. In mijn eerste jaar voltooide ik ook een cursus Latijn, was verplicht toen voor de studie rechten.
In 1972 haalde ik mijn doctoraal en ging werken als belasting-inspecteur.

Al snel daarna begon ik de studie MO-A sociale pedagogiek die ik in 1976 voltooide; ondertussen werkte ik gewoon. Tijdens de studie pedagogiek kwam ik in aanraking met filosofie en mijn examen scriptie was van filosofische aard, een beetje al de relationele kijk.
Ik ging toen werken in een kindertehuis en later in de psychiatrie.

Verder volgde ik nog een cursus Vakbekwaamheid Rijwielhersteller en haalde het vrachtauto/bus rijbewijs.
En in 1986 voltooide ik nog een pion opleiding Adviseur Personal Computergebruik.

Ik heb allerlei baantjes gehad, maar mijn echte 'onderneming' was toch het werken aan de relationele kijk, mijn website www.fabc.info.

Ik kan overigens op 2 totaal verschillende manieren terug kijken op mijn leven, op een positieve en een negatieve manier.
In de negatieve kijk ben ik een kneus die geen plek kon veroveren, en die zich daarom terug trok in een eigen fantasie-wereld. De normale geslaagde Westerling ziet het zo, denk ik.
In de positieve kijk ben ik hartstochtelijk op zoek naar iets dat echt de moeite waard is om aandacht aan te besteden, en vond ik dat pas in de relationele kijk. En in die positieve kijk is die normale geslaagde Westerling een beetje de kneus.
Want waarom bijvoorbeeld houdt onze koninklijke Shell de Niger-delta niet schoon? Als je een pijpleiding aan legt door een straatarm gebied, dan weet je dat er gestolen zal worden. Boycot Shell, totdat ze gaan schoon maken.

Jan Helderman
24-2-13

Fabiker.

Naar SiteMapVersie Fabc.info
(als je deze pagina 'stand alone' ziet)