Dit programma is in ±1990 gemaakt maar werkt nog prima in Windows, vooral als je voor 'volledig scherm' kiest!

Klik met de muis op de plaatjes hierboven om Tafab te downloaden.
Je kunt Tafab op die manier ook even proberen.
Tafab is 1 bestand van 75000 bytes.
Al na enkele seconden, draait Tafab op uw scherm.
Gebruik in Tafab de pijltjes-toetsen in plaats van de muis!

Hoofdmenu en 3 schermbeelden van Tafab.

Alhoewel Tafab een niet grafisch Dos-programma is, werkt het ook uitstekend in Windows. Wanneer je start vanuit een pictogram op het bureaublad, is het alsof je een grafisch Windows-programma draait.

Voordeel van zijn van een eenvoudig Dos-programma is dat Tafab bestaat uit slechts 1 bestand (tafab.exe) van ±75.000 bytes.

Met Tafab kunnen alle soorten sommen die in het basisonderwijs aan bod komen, worden geoefend, terwijl ook aandacht wordt besteed aan het begrijpen van de sommen.
Tafab kent twee niveaus, makkelijk en niet makkelijk. Makkelijk is cijfers onder de tien.

De muis is in Tafab niet ingeschakeld (in 1990 had ik nog geen muis). Wel de pijltjes-toetsen, waarmee je niet alleen kan bladeren in de menu's, maar ook de antwoorden in kan voeren.
Dat laatste is erg handig. Met maar 1 vinger en de 4 pijltjes-toetsen kun je heel vlot werken met Tafab. Dus zelfs kinderen die (nog) niet met de muis kunnen werken, kunnen Tafab gebruiken.

Tafab is tweetalig, Nederlands en Engels.
In het configuratiemenu kun je de taal kiezen en nog andere keuzes maken, kleuren en muziek bijvoorbeeld. Je kunt de gemaakte keuze opslaan in een bestandje (dat dan automatisch de naam tafab.cfg krijgt en 45 bytes groot is). Zonder dat bestandje draait Tafab even goed. Het wordt slechts aangemaakt indien je besluit je keuze te bewaren, in plaats van de ingebouwde instellingen te gebruiken.

Informatie en configuratie schermen.

Naast al die nuttige grafische programma's, kan Tafab een aanvulling zijn, bijvoorbeeld als het er om gaat om op een snelle manier gewoon even die tafels uit je hoofd te leren, en andere automatismen aan te leren.

Wijs ook op de plaatjes.

Fabike fietser.